Esélydíj egy gyereknek

Székesfehérvár - A SZETA Alapítvány jubileumot ünnepel az idén. A szerdai találkozón minden önkéntesnek, szakember támogatónak megköszönték a munkát.

Fejér Megyei Hírlap

Nagy Györgyné Erzsike,  az alapítvány elnöke idézte fel az önkéntesek, a szakemberek  előtt a  kezdeteket, amikor - ahogy mondta -, az akkori szetások nem tudták, hol is keressék a szegény embereket.  Varga Magdolna,  az egyik alapító elmesélte, hogy ügyeletes volt, amikor egy kolduló férfit irányítottak hozzá.
- Megkérdeztem tőle, miben segíthetek, mire lenne szüksége. Kerekre nyílt a szemem, amikor azt válaszolta: házra.


Az alapítvány ilyen kéréseket nem tud teljesíteni, de  a támogatók révén ad kenyeret, májkrémet,  a gyerekeket  táboroztatja, az étkezésükről egy házaspár gondoskodik. Vacsorát  adnak a hajléktalanoknak,  a gyermekvédelmisek  odafigyelnek minden iskolásra, óvodásra. Róth Péter  alpolgármester és az elnökasszony emléklapokat adott át, többek közt lapunk munkatársának, Kovalcsik Katalinnak  a médiatámogatásért. Az idei esélydíjas, a Tolnai utcai iskolában tanuló 3 b. osztályos Kiss Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!