Betörők a lőtéren: a világkupa-győztes Gurisatti feljelentést tett

Dunaújváros - A betörés nyomán több százezres kár érte a korábbi kiváló búvárúszót, Gurisatti Gyulát.

Szigeti Sándor

Gurisatti Gyula hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a búvárúszásról sportlövészetre vált. A hétvégi angliai világkupáról csütörtökön este aranyéremmel tért haza. Pénteken edzeni ment ki a lőtérre, ekkor szembesült a történtekkel: - Az elektronikus céltáblámból kiszaggatták a vezetékeket, és elvitték az adapterét. Az Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon és olimpiákon is ezt a svájci gyártmányú táblát használják. Több százezer forint a károm, a történteket észlelve azonnal kihívtam a rendőrséget -  panaszolta a Dunaújvárosi Hírlapnak a kiváló sportember.
- Legalább három hét, mire Svájcból pótolni tudom az ellopott alkatrészeket. A hónap végén az Egyesült Államokban olimpiai kvalifikációs tornán kell szerepelnem.  A pekingi után a londoni olimpián is szeretnék ott lenni, de így finoman szólva sem optimálisak a felkészülés körülményei - mondta a DH-nak a légpisztolyban jelenleg világranglista vezető Gurisatti Gyula.
A tettesek a lőtér udvara felől közelítettek. A bejárati ajtó üvegét is betörték, de magába az épületbe nem jutottak be, hiszen az riasztóval, mozgásérzékelővel van ellátva, és a  távfelügyeletét ellátó biztonsági cég riasztáskor néhány perc alatt a helyszínre ér.  
A lőtéren tárolt sportpisztolyokat és puskákat külön megerősített biztonsági felszereléssel ellátott helyiségekben, és páncélszekrényben őrzik - tudta meg a lap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!