Akik a lovakat szeretik...

Mór - Hazánkban ötödik alkalommal rendezik meg a fríz ló tenyészszemlét. A Hétkúti Lovasparkban egy holland egyesülettel együttműködve szervezik a találkozót.

Klecska Ernő

A 2011. szeptember 10-ikén 9 órától számos különleges programmal várjuk a kicsiket és a nagyokat, mint például Aiso és Simon Szilvia díjlovaglása, fríz pas de deux Fonyódi Ildikóval, fríz mének dámanyeregben Koltay Polettel, ingyenes póni lovaglás gyerekeknek, valamint kézművesek, akiktől a vásárfiát is be tudjuk szerezni - tájékoztatott Szegedi Torella, a Móri Borvidék TDM Egyesület marketingmenedzsere.
- A holland szokásoknak megfelelően idén először Magyarországon is megválasztjuk a tenyészszemle napi bajnokát és az ifjúsági bajnokot, amivel hagyományt szeretnénk teremteni. Az ifjúsági bajnok címre a csikók két éves korig pályázhatnak, az ettől idősebb lovak pedig a szemle bajnoka címért indulhatnak. A nagy érdeklődésre számot tartó szemlén két holland bíró is részt vesz, Pieter Bergsma és Fetze Gerrit Veldstra.

Ezen felül az eseményen sor kerül még a csikók chipezésére, a három éves kancák törzskönyvezésére és a sztárminősítésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!