Kilakoltattak egy férfit a Móricz Zsigmond utcában

Székesfehérvár - Egy nyugdíjas férfit lakoltattak ki ma a közbenjárás ellenére a Móricz Zsigmond utcában. A törlesztőrészleteket fizetni nem tudó férfi szerint a házat értékének töredékéért árverezték el.

Házi Péter

Alig egy héttel ezelőtt számoltunk be arról az öreghegyi családról, akinek a házát elárvereztette a bank, miután a drasztikusan megemelkedett lakáshitelt nem tudták fizetni. A család kilakoltatását a nyár elején egyszer már sikerült megakadályoznia a jogsegélyszolgálatnak és más jogvédő szervezeteknek, sőt, a múlt héten is eredményt értek el, a család a per lezárultáig maradhat a házban. Nem úgy az az egyedülálló székesfehérvári férfi, akit kedden minden ellenállás és közbenjárás ellenére végül kilakoltattak. A Móricz Zsigmond utcában lakó nyugdíjas férfi 18 millió forint szabadfelhasználású hitelt vett fel frankban, amit a törlesztőrészlet megemelkedése miatt nem tudott fizetni, így a házat elárverezték. A férfi állítása szerint értékének töredékéért, minimáláron jutott hozzá az új tulajdonos. A férfi hiába hivatkozott arra, hogy a bírósághoz beadott egy keresetet, amelyben a hitelszerződés jogszerűtlenségének megállapítását kérte, a kilakoltatást végrehajtották.

A korábbi, Selmeci utcai tervezett kilakoltatásról és annak elmaradásáról alább, a kapcsolt anyagokban is olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!