Félsötét belvárosban botorkálnak a lakók

Székesfehérvár - Több olvasói észrevételt is kaptunk az utóbbi hónapokban, amelyek szerint a belváros több pontján is csak nehézkesen, veszélynek kitéve lehet sötétben közlekedni az éjszakai közvilágítás hiánya miatt.

Lukács Károly

A legtöbben a Török udvar, az Ady Endre utca és az Ybl Miklós lakótelep környékének világítására panaszkodtak. A városgondnokság közvilágítási ügyintézője, Bőcs László kérdésünkre elmondta:  a sérült vezetékek és a lopások újabban gyakran okozzák a világítás kiesését.
- Számos panasz fut be hozzánk, és az E.on-hoz is. Jó hír, hogy a Török udvarban a vállalat elhárította a hibát, információim szerint ott már biztonságosan lehet közlekedni sötétben is. Az utóbbi két helyszínen az E.on dolgozik azon, hogy felderítse, bemérje a kábelhibák helyét, amelyek a gyakori kimaradást okozzák. A hozzánk érkező bejelentéseket is továbbítjuk feléjük - tájékoztatott az ügyintéző.


A hiba egyik helyen sem a kábelek korában keresendő. Az Ady Endre utcában a fák lombja miatt úgy vannak elhelyezve a lámpatestek az utca fölött, hogy világítás mellett is mintegy 20-25 méternyi utat sötétben tesz meg a járókelő. Az éjszakai világítást ellátó vezetékekben napközben nincs feszültség. Az utóbbi hónapokban a környéken sok földmunkát végeztek, ennek során megsérülhettek a  kábelek, amelyek keresztezték a munkálatok útját. A kivitelező ezt nem érzékelte nappal, visszatemette a gödröt, majd éjszakára derült csak ki, hogy nem világítanak a lámpák. A vezeték később beázhat, majd tönkre is mehet. Ez több helyen is előfordulhatott, ezért is telik sok időbe a problémás pontok felderítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!