Elkezdődött a felkészülés a Sapánál - Adam Munro is bekapcsolódott

Székesfehérvár - A hétfői állapotfelmérést követően kedden megkezdte a felkészülést a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az osztrák pontvadászat 2011/12-es szezonjára.

Tóth Bence

Minden kezdet nehéz - tartja a mondás. Valljuk be őszintén, egy megfeszített szezont követően - helytállva klub és válogatott fronton - háromhetes pihenő után  nem éppen irigylésre méltó visszacsöppeni a dolgos hétköznapokba. Meg is hökkentem, amikor a  Sapa Fehérvár AV19 játékosait a nehézkes munkába állásról faggattam: kivétel nélkül azt a választ kaptam, hogy már várták, hogy újra beléphessenek a Raktár utcai jégcsarnokban. A reményteljes szezonnak nekivágó  hokisok nyilatkozatai a sportághoz valóban profi hozzállásukról is tanúskodnak.
Egy héttel ezelőtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban nemhogy játékost, de még jeget sem láthatott az arra járó. Az eltelt 168 óra alatt pedig sok víz lefolyt a Gaján, hétfő óta közel 4 centiméter vastagságú jég várja a korcsolyaéleket. A hét eleji állapotfelmérést követően pedig mától megkezdték a felkészülést a kék-fehérek jeges edzésekkel is a 2011/12-es szezonra.

- Keveset aludtam a gépen, még nem sikerült átállnom, de 3-4 nap és rendben leszek. Még csak két napja vagyok Fehérváron, túl sok időm nem is volt körülnézni, de elsőre szépnek tűnik a város - mondta érthető módon karikás szemekkel az NHL-t is megjárt hálóőr. Adam Munro társaihoz csatlakozva egyetértett azzal, hogy a jég még nem az igazi, eléggé vizes. 
- Sikerekre éhes, acélos alakulat van kialakulóban. Az első edzésünknek még inkább bevezető  jellege volt, ezt követően gondolom csak keményebbek várnak ránk - tette hozzá az olasz SG Cortina együttesétől érkező kapus.


A kedd délelőtti tréningek elsősorban az ismerkedés jegyében teltek, hiszen nyolcan öltik magukra először a Sapa mezt, igaz Láda Balázsnak, Magosi Bálintnak és Sikorcin Ladislavnak nem kell tiszteletköröket futnia, a válogatott révén szinte a fél együttest ismerik.
Délután Énekes Lajos tartott kapusedzést Bálizs Bencének és az első számú hálóőrnek, Adam Munronak a pálya egyik felén, míg a másikon a fiatalabb generációt képviselők két csapatra osztva kergették a korongot. Az eseményeket a lelátóról figyelte  Kevin Primeau vezetőedző:
- Tartalmasan  telt a nyár, de természetesen a munkát sem szorítottam háttérbe - mondta  meglehetősen fáradtan a szakember, akinek a keddi érkezését követően első dolga volt, hogy meglátogassa együttesét. - Center és védő poszton voltak hiányosságaink, éppen ezért ezeken a területeken kívántam erősíteni, remélem jó húzásnak bizonyult az újak szerződtetése - tette hozzá a kanadai tréner.

A 207-szeres válogatott jégkorongozó, Horváth András újabb két évre kötelezte el magát a klubhoz, így már csak Palkovics Krisztián kontraktusán nem száradt meg a tinta, ám aggodalomra semmi ok, edzésre jelentkezett a jobbszélső is:
- Hosszú szünet után mindig öröm visszatérni, de most lesz bőven tréning. A  száraz edzést  nem szabad egy lapon említeni a jegessel, nyilván még ezt szoknunk kell.
A nyáron sokat vitorláztam, sikerült kikapcsolódnom és regenerálódnom. Jól sikerültek az egyéni felkészülések, a csapat kezd összeállni, rutinos játékosok érkeztek. Nem akarom elkiabálni, de a kilátásaink jobbak, mint tavaly, bár sajnálatos, hogy Mihály Árpi elment - mondja Palkovics  miközben fia, Krisztián  harapdálja a vállát.  Hozzáteszi még: - Be kell látnunk, hogy Szlovéniában kevesebb  az esélyünk a feljutásra, ezért gondoltam azt, a fiataloknak átadom a lehetőséget. Úgy érzem végleges a döntésem a válogatottság lemondását illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!