Ejtőernyősök találkozója idén már huszadszor

Székesfehérvár - A múlt és a jelen, veteránok és mai versenyzők találkoznak ismét a megyeszékhelyen. Kitartanak egymás mellett.

Tihanyi Tamás

A Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete augusztus 6-án, szombaton huszadik alkalommal  rendezi meg a  62. Önálló Ejtőernyős Zászlóalj hagyományőrző és toborzó nemzetközi találkozóját.  A szervezést segíti az Albatrosz Repülő Egyesület, a helyszín pedig a börgöndi repülőtér lesz. 
- Az eseménnyel őrizzük  emlékét a világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatnak, amely 1951-től 1954-ig Székesfehérváron szolgált  - mondta Richnovszky Sándor, a szervezet elnöke. - Az egység  meghatározója volt a magyar katonai és sportejtőernyőzésnek, és a mai  eredményeinek.  Szombaton 10 órakor a Repülős és Ejtőernyős Emlékműnél (az Ikarusz gyárnál) kezdődik,  11 órakor a  reptéren folytatódik  a program, ahol ugrásokra kerül sor. A résztvevők között lesz az idei nemzeti célbaugró bajnokság két helyezettje, a pályafutását nemrégiben Dunaújvárosban újrakezdő  Csillahó Róbert és az albatroszos  Pula József is. Csillahó egyéniben,  II. osztályban 2.,  Pula pedig 3.  helyezett lett. Csapatban harmadikként végzett a kibővített albatroszos gárda: Pula József, Préházi Sándor, Csillahó Róbert, Nagy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!