Öten jelentkeztek a Vörösmarty Színház vezetésére (fotókkal frissítve)

Székesfehérvár - A Vörösmarty Színház igazgatói posztjára július 22-ig lehetett benyújtani a pályázatokat. A fenntartó város önkormányzatának pénteki tájékoztatása szerint a kiírásra öten jelentkeztek. A szakmai előkészítő bizottság augusztusban véleményez, a közgyűlés szeptemberben dönthet.

feol.hu

Július 22-ig várták a jelentkezést a színházigazgatói pozícióra, amelyre öt pályázat érkezett be. Jelentkezett többek között Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője és Kuna Károly színművész.

Ugyancsak beadta pályázatát Quintus Konrád, a Vörösmarty Színház igazgatóhelyettese, akinek munkáját művészeti tanácsadóként Rudolf Péter színművész, valamint Valló Péter rendező segíti Orbán Eszter művészeti tanácsadó és Szabó Károly közgazdász mellett.

Szintén jelentkezett Surányi András író, rendező, aki Drahos Béla karnagy, Gulyás Dénes operaénekes, Bankó Sándor jogász és Láng Tamás újságíró támogatását élvezi. A pályázók között szerepel továbbá Szűcs Gábor színművész, a székesfehérvári teátrum korábbi művészeti igazgatója, tevékenységét segíti Pozsgai Zsolt, a Komédium Színház művészeti vezetője, Gáspár András színművész, Zádori László karmester és Kováts Gergely Csanád koreográfus.

A kilenctagú szakmai előkészítő bizottságban a közgyűlés, a Vörösmarty Színház, az Előadó-művészeti Tanács, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium delegáltjai és egy szakszervezeti képviselő foglalnak helyet. A testület augusztusban értékeli, véleményezi a pályázatokat és hallgatja meg a jelentkezőket. Székesfehérvár közgyűlése szeptemberben tárgyal a pályázatokról - olvasható az önkormányzati közleményben.  

Előzmények alább!

Az előző színházigazgató, Vasvári Csaba megbízatását április 20-án vonta vissza a fehérvári képviselő-testület. A hivatkozott ok: elveszett a vezetés iránti bizalom. Részletek itt!

A színház társulata a városházán hallgathatta meg az indokokat, majd lapunk Vasvári Csabát is megkérdezte. Részletek itt!

A teátrum irányítása az új igazgató megválasztásáig a művészeti vezető dolga lett volna, ám Szűcs Gábor ezt nem vállalta. A képviselő-testület ekkor Quintus Konrád színész-rendezőt nevezte ki igazgató-helyettesnek egy új poszt létrehozásával. Részletek itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!