Fél év felfüggesztett börtön az Országalma rongálóinak

Székesfehérvár - Csütörtökön tartották a bíróságon annak a két fiatalnak a büntetőperét, akik néhány héttel ezelőtt , egy éjszaka felmásztak az Országalmára és - habár nem szándékosan -megrongálták azt. A város történelmi szimbólumának letörött a keresztje.

feol.hu

Július 12-re, keddre virradó éjszaka törték le ismeretlenek az Országalma tetejéről a keresztet. A helyszínelő technikusok vérnyomokat is találtak a beton peremen, amiből arra következtettek: valaki megsérülhetett. Ez így is volt, és már aznap kiderült: a megyei kórházban éjszaka ellátásra jelentkezett két fiatal, akik közül az egyik megsérült. A 19 éves budapesti férfihez a kórházban beszerzett adatok vezettek el. A fiatal Fehérvárra utazott kihallgatásra, ahol megnevezte 19 éves helybéli társát, illetve egyikük testvérét. Ők hárman hétfő éjszaka együtt szórakoztak, majd ketten "viccből" felmásztak az Országalma tetejére, amelynek keresztje nem bírta a terhelést. A harmadik fiatal tanúként szerepelt az ügyben.

A kereszt azóta Kocsis Balász restaurátor munkájának köszönhetően visszakerült a helyére.

A Székesfehérvári Bíróság csütörtökön az ügyben jogerős ítéletet hozott, amely szerint K. Zs elsőrendű és B. Á másodrendű vádlottat hat-hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ez ellen sem az ügyész sem a fiatalok védője nem fellebbezett.

Ezenkívül a két fiatalnak meg kell fizetnie a több mint 100 ezer forintos helyreállítási költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!