Diplomaátadó, negyvenedik alkalommal (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - Zsúfolásig megtelt a városháza díszterme, hiszen számos mérnök és szakmérnökjelölt vehette át oklevelét az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjának (AREK) diplomaosztó-ünnepségén pénteken.

Lukács Károly

 

A Budapesti Műszaki Főiskola jogutódjának életében ez volt a 40. oklevélátadás. Györök György az AREK főigazgatója köszöntőjében erre is kitért. Elmondta, hogy mára egy kisebb városnyi mérnök kapott azonnal hasznosítható tudást az intézménytől. A végzős hallgatókat még további, élethosszig tartó tanulásra, illetve külföldi tapasztalatszerzésre, majd az ott megszerzett tudás itthon való kamatoztatására buzdította. A villamosmérnök hallgatókat a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja, Turmezei Péter azzal engedte útjukra, hogy folyamatosan képezzék magukat, hiszen a műszakiak az egyik leggyorsabban fejlődő ágazatok ma, a technikával folyamatosan lépést kell tartani.
A diplomák mellett a munkatársaknak és a diákoknak is adtak át kitüntetéseket. Az év oktatója Lakner József egyetemi docens, míg az év közéleti hallgatója Szente Gábor végzős diák lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!