A művelődési ház átadásával kezdődtek meg a Szabolcs Napok

Pusztaszabolcs - A 13. Szabolcsi Napok pénteken kezdődött, nyitásként átadták a gyönyörűen felújított művelődési házat és könyvtárat, amely zsúfolásig telt az ünnepségen.

Házi Péter

Kevésnek bizonyult a szék, annyian voltak kíváncsiak a szépen felújított művelődési házra és könyvtárra, amelyet ma délután L. Simon László országgyűlési képviselő és Czompó István pusztaszabolcsi polgármester avatott fel.
- Nagy öröm számomra, hogy országgyűlési képviselővé választásom óta immár a negyedik kulturális központ avatásán vehetek részt: a dinnyési hagyományőrző központ, a gárdonyi és a szabadegyházai művelődési ház után most ez az épület is méltó lett a magyar  kultúra őrzésének nemes feladatára -  mondta megnyitó beszédében a körzet országgyűlési képviselője. Véleménye szerint a munkahelyteremtéssel, adóságkezeléssel egy szinten kell kezelni a kulturális intézmények fejlesztését, mert ezek a központok őrzik a helyi identitást, ami nélkül nem létezhet a vidéki Magyarország.
Czompó István polgármester felidézte: 2007-ben döntött az akkori testület a romos állapotú ház felújításáról, ám első nekifutásra nem nyert a pályázat, másodszorra viszont igen, így tavaly kezdhették meg a rekonstrukciót. A művelődési ház és könyvtár átadásával vette kezdetét a 13. Szabolcsi Napok, amely vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!