Jobbik: nyakló nélküli pénzosztás folyik

Székesfehérvár - A Jobbik jelöltjével tartott közös fórumot Szegedi Csanád országos alelnök, uniós képviselőnk.

Tihanyi Tamás

Forró Zoltán fórumának vendége volt szerdán Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, európai parlamenti képviselő.
 - Először  itthon kell választ találni - mondta lapunknak, amikor  azt kérdeztük, milyen európai  megoldást tud  a közelmúltban tapasztalható etnikai jellegű konfliktusokra? 
- Látjuk, ha van rá politikai szándék, nagyon gyorsan megy a Btk. módosítása. A  gárda, a polgárőr egyesületek szerepének visszaszorítására egy héten belül alkotott szigorítást a kormány. Tehát,  ha mondjuk két héten belül meg akarnák állítani a cigánybűnözést, meg lehetne azt tenni, csak nincs rá politikai szándék. A magyar EU-elnökség egyik prioritása a roma-stratégia európai szintű megalkotása. Nem csak hazánkban,  Csehországban, Bulgáriában, Romániában is nagy probléma a cigánybűnözés. De az a roma-stratégia, amit Magyarország letett az asztalra, semmiféle megszorító intézkedést a cigánysággal szemben nem alkalmaz. Én magam is olyan bizottságnak vagyok a tagja, ahol kezdeményezhettem: azokat a pénzeket, amiket     kiosztanak a cigányoknak segélyként, azok az emberek kapják meg, akiknél leellenőrzik, hogy az előzőleg kapott összegeket pozitív célokra költötték, arra, amire adták. Ezt a módosító javaslatot is elutasítják, ezért nyakló nélküli pénzosztás folyik. És amíg ez európai léptékekben is így folytatódik, hibás úton járunk. A cigányság ezért saját szempontja szerint is hibásan definiált helyzetben van, mert azt hiszi, mindent megtehet. Ahelyett, hogy elmondanák nekik, ők sem élveznek több jogot, mint egy átlagos magyar állampolgár. Nekik is dolgozniuk és tanulniuk kell, mert ez lenne a felzárkózás, az integráció.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!