Az elmúlt 15 év legütősebb felhozatala a Fezenen!

Székesfehérvár - Az elmúlt 15 év legütősebb felhozatalával kedveskedik elsősorban a rockzene kedvelőinek a Fehérvári Zenei Napok, amelyet új időpontban, új helyszínen tartanak.

Házi Péter

Az amerikai progresszív rockot játszó Dream Theater lesz az idei Fezen legnagyobb húzóneve, ám - mint Kovács Antal főszervező fogalmazott  -az elmúlt tizenöt év legütősebb felhozatalával várják új helyszínen és új időpontban a közönséget. Mind az augusztusi 4-ei kezdés, mind a Máv Előre SC sportpályája kísérleti jellegű. A szeptemberi időjárás kiszámíthatatlansága miatt tavaly - amikor két napon át ömlött az eső - mintegy 30 milliós veszteséggel zárt a rendezvény, holott a bérletek elővásárlása alapján még úgy tűnt, egész jó lehet a végeredmény: 
- Augusztusban kisebb az esély nagy esőre, másrészt, ha van is csapadék, a levegő nem hűl le nagyon, ezért döntöttünk úgy, hogy a Sziget Fesztivál előtt négy nappal tartjuk a bulit  - fogalmazott a főszervező, aki azt is hozzátette, a Fezennel együtt tartják  a Bahnhofba most költöző Fezen Klub nyitóbuliját is, így a két szabadtéri és az egy sátras színpadon minden este éjféltájt véget érnek a koncertek, a buli ezárt Fezen Klubban folytatódik, hogy ne zavarják a környék lakosságát, akitől ezúton is türelmet és megértést kérnek.
- Lesz egy lakossági színpadunk is, amelynek fellépőivel  Irigy Hónaljmirigy, Magna Cum Laude, Back 2 Black) kifejezetten a fesztiválokra nem járó közönséget célozzuk meg, ezzel is szeretnénk egy kicsit társdalmasítani a rendezvényt - tette hozzá Kovács Antal.
Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András szerint a Fezen mára a legrangosabb nem fővárosi zenei fesztiválok közé nőtte ki magát, ami igen komoly marketingértéket jelent a város számára is, ezért döntöttek úgy, hogy a korábbi évek öt millió forintos támogatásán felül a Dream Theater nagyobb gázsijának kifizetése érdekében további 15 millióval segíti az önkormányzat a rendezvényt. (Ez igen fontos segítség, ám csak töredéke a fesztivál bruttó 180 millió forint körüli költségvetésének.)

 A részletes programot a Fezen honlapján olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!