Érdemes akár még többet is vállalni

Székesfehérvár - Tehetséggondozást és Tudományos Diákköri Konferenciát tartott a Kodolányi János Főiskola.

Lukács Károly

Az intézményi  konferencia keretében a Kodolányis hallgatók tartottak előadásokat kutatásaikról, több szekcióban. Tehetséggondozás szempontjából ez fontos esemény.
-  Egyre jobb eredményeket és több résztvevőt tudunk felmutatni. A hallgatóink közelebb kerülnek oktatóikhoz, továbbá fejlődik előadókészségük, amelyre később szükség lesz. Jó ajánlólevél egy szép szereplés a mesterszakra, doktori iskolába való bekerüléshez - mondta Ujváry Gábor, rektohelyettes.


 Így gondolkodik Deli Zsófia, harmadéves nemzetközi tanulmányok szakos hallgató is, aki szaktársával, Pálfi Ágnessel Koszovó belpolitikájáról adott elő pénteken. - Miért is érdemes külön kutatómunkát végezni? Először is nem minden témát lehet elég részletesen feldolgozni órákon, ami behatóbban érdekelne. Másrészt a külön kutatást  az iskola honorálja, a szakdolgozat megírásához pedig jó alapot szolgáltat - meséli a főiskolás, aki szerint nincs értelme csak végigülni a féléveket.
Mint mondja, jó érzés intellektuálisan kilógni a többiek közül. Mindenesetre egy TDK-s sikerélmény  elősegítheti  a későbbi előmenetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!