A várt változások elmaradtak

Bicske - Bírálattal illette több képviselő is a Bicskei Rendőrkapitányság tevékenységét a testületnek készített beszámoló kapcsán.

Zsohár Melinda

Bazsó László alezredes, helyi kapitány mellett Simon László dandártábornok, megyei főkapitány is részt vett az önkormányzati ülésen.
Különösen Pálffy Károly alpolgármester kifogásolta a bicskei rendőrség munkáját, mondván: számos panasz érkezik a lakosság részéről a lassú reagálások miatt. Azt kifogásolják többen, mondta, hogy a bejelentésekre későn érkeznek a rendőrök a helyszínre. Hozzátette: tavaly tíz fiatal rendőr költözött Bicskére, ami bizalommal töltötte el mind a képviselőket, mind a helyieket, ám a várt pozitív változások nem történtek meg. Milyen konzekvenciákat vonnak le mindebből, s mit terveznek a változtatás érdekében - kérdezte nyomatékkal az alpolgármester. Iványi Ferencné képviselő a telepi városrész lakói nyomán úgy vélekedett: a kivonuló rendőrök eleve letesznek a betörés vagy egyéb ügyek felderítéséről, s nem is biztatják a károsultakat a tettesek kézre kerítésének reményével. Ivanics Imréné a kertvárosban szeretne több járőrt látni, valamint arra megoldást találni, hogy a rendőrök ne költözzenek el a városból.
 A megyei főkapitány elismerte, hogy a vagyon elleni bűncselekmények nőttek tavaly óta, az iskolai erőszak is tetten érhető a városban, ám a statisztikai szempontok megváltozása csalóka képet mutat. Amíg korábban egy táska eltulajdonítása egy bűncselekménynek számított, ma a benne ellopott igazolványokkal való visszaélés külön-külön számolandó el bűnesetként. Egyébiránt a bicskei bűncselekmények 30 százaléka felderített, s ez jobb, mint a megyei átlag - tette hozzá Simon László. Tavaly valóban tíz rendőr érkezett Bicskére, akik közül néhányan már el is költöztek. 100 ezer forint alatti fizetéssel azonban nehezen ereszt gyökeret valaki idegen helyen. Törzsgárdatagságot leginkább helyi lakosokból, a rendvédelem iránt elkötelezett helyi  kötődésű fiatalokból lehetne verbuválni, vélekedett. Ő maga 26 éve kezdte rendőri pályáját utcai járőrként, 22 éve Fejérben szolgál, jogi végzettséget is szerzett, de a rendőrök helyzete sem könnyű a változékony társadalmi környezetben. A jelzett panaszok személyes kivizsgálását ígérte a bicskei képviselő-testületnek, amely Tessely Zoltán polgármester javaslatára elfogadta a beszámolót.
 Bazsó László bicskei kapitány beszámolt róla, hogy Fejér megyébe hamarosan mintegy 80 rendőr érkezik ismét, s az ígéret szerint a bicskei kapitányságot is további 10-15 szakemberrel erősítik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!