Továbbra is Árny alatt

Székesfehérvár - Példás összefogásnak köszönhetően az év végéig nyitva marad a vakok és gyengénlátók világát bemutató kiállítás a Videoton által ingyen biztosított épületben.

Lukács Károly

 

 Az Árny alatt címet viselő speciális  interaktív kalandozást a sötétben a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) tavaly májusban EU-s támogatásból valósította meg a megyeszékhelyen. További fenntartására azonban nem maradt pénz, de a város önkormányzata, a Videoton Holding Zrt. és az egyesület összefogásának köszönhetően az év végéig látogatható lesz a különleges tárlat.
A vakok termében történő húszperces interaktív kalandozás nagy benyomást tett Cser-Palkovics András polgármesterre, és Sinkó Ottóra, a Videoton vezérigazgatójára.
- Minden látónak meg kéne tapasztalnia azt, ami egy vak embernek a való világ - mondta a városvezető a pénteki sajtótájékoztatón. Sinkó Ottó a látogatást külön javasolta cégeknek, mert csapatépítésnek sem utolsó az élmény. Mint a vendégkönyvként funkcionáló üzenőfalról kiderült: nem egy vállalat gondolta ezt már hasonlóan.
A kiállítást több ezren látogatták meg eddig. Főleg iskolás csoportok, ám egyénileg is várják a vendégeket a Videoton területén, az Aszalvölgyi út 5. szám alatt található épületben, ahol a jövőben szombaton is rendelkezésre áll 9 és 13 óra között Varga Szabolcs, LÁRKE alelnök és csapata, akik akár német és angol nyelven is vállalnak tárlatvezetést. Szokó Zsolt egyesületi elnök elmondta: van néhány hiányzó elem, melyeket a jövőben még bővíteni szeretnének. Ugyanakkor nagyon hálásak, amiért a Videoton jelentős havi kiadásoktól kíméli meg egyesületüket, lehetővé téve így a nem mindennapi kiállítás további nyitva tartását, működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!