Közös ima

Székesfehérvár - Vasárnap világszerte megkezdődött az egyetemes imahét. Városunkban a Széchenyi úti református templomban gyűltek össze a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyházak vezetői és hívei, hogy imádkozzanak az egyházak egységéért.

J. Mező Éva

Az idei imahét istentiszteleteit a jeruzsálemi keresztények állították össze, a bibliai jelmondatot az Apostolok Cselekedeteiből választották: Állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban. A palesztin területeken és a Szentföldön élő keresztények kilátástalan helyzete miatt vasárnaptól a következő vasárnapig tartó imahéten a szentföldi békéért és igazságosságért imádkoznak majd a hívők világszerte, emlékezve a Jeruzsálemben pünkösdkor létrejött ősgyülekezetre, az  első keresztény egyházra. Az Egyházak Világtanácsának közleménye szerint arra az időszakra, amikor az egyház még valóban egységes volt.
Folytatva a hagyományokat, Székesfehérváron a következő hét minden napján 18 órakor kezdődnek a közös istentiszteletek a város különböző templomaiban.

Hétfőn a Budai úti református templomban Révész Lajos baptista lelkész, kedden a Jézus Szíve templomban Ittzés János evangélikus püspök, szerdán az evangélikus templomban Somogyi László református lelkészi elnök, amíg csütörtökön  szintén az evangélikus templomban  Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke hirdet igét.  Pénteken és szombaton a baptista imaházban lesz közös istentisztelet, Berze János református lelkész, majd Bencze András evangélikus lelkész tartja. Az idei egyetemes imahét befejező alkalma vasárnap idén  is a székesegyházban lesz, Steinbach József református püspök közreműködésével.

Címkék#imahét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!