Kisfiúk loptak kiskutyát Ercsiben

Ercsi - Kamerafelvétel alapján bukott le a településen két kutyatolvaj, akik közül egyet megtaláltak a rendőrök, ám a 13 éves fiú tagadta a bűncselekményt. Ercsiben már többször előfordult, hogy eltűnt kutyákat pénzért cserébe adták vissza a tulajdonosnak. Az esetek között lehet összefüggés.

feol.hu

Az Ercsi Rendőrőrsön hétfőn kora délután tett feljelentést egy hölgy arról, hogy édesapja Lavotta utcában lévő családi házának udvaráról dél körül ismeretlenek ellopták „Grisa” nevű négy éves Rottweiler kölyökkutyáját, aminek értéke 15.000 forint. A bűncselekmény során a tulajdonosnak még 5.000 forint rongálási kára is keletkezett, mert az elkövetők a kerítést megbontva húzták ki a kutyát az utcára – tudtuk meg Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő beszámolójából.

Kiderült, hogy a településen lévő térfigyelő kamera rálát arra a házra, ahonnan a kutyát ellopták, és rögzítette a bűncselekményt. A felvételen két fiú látszódott, akik közül az egyiket a rendőröknek sikerült beazonosítaniuk.
A 13 éves ercsi fiút otthonában keresték fel a nyomozók. A ház mögötti sufniban megtalálták a kutyát is, akit a gazda lányának visszaadtak, míg a kis tolvajt előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol törvényes képviselője jelenlétében meghallgatták.
A nyomozóknak a fiú azt nyilatkozta, hogy a kutyát az utcán találta, és mivel póráz nem volt rajta, hazavitte magával. A kiskorú védekezését azonban a kamerafelvételek cáfolják.  
A fiú korára való tekintettel nem vonható felelősségre, társát még keresik az ercsi rendőrök.        

Németh-Kész Mónika közölte még: a településen nem ez volt az első kutyalopásos eset. Az előzőeknél a gazdákat azzal keresték meg ismeretlenek, hogy a kutyáját megtalálták, és azt vissza is szolgáltatnák, de csak bizonyos pénzösszeg fejében. Amikor a tulajdonosok fizettek, akkor kapták vissza házőrzőiket.

Az Ercsi Rendőrőrs most vizsgálja, hogy a mostani és a korábbi esetek között van-e összefüggés.      

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!