A régivel még két hétig parkolhatunk

FMH-Infor máció - E hónap végéig érvényesek a fehérvári parkolóbérletek. Az autópálya díjakat illető fontos változás, hogy D1- es kategóriában egész évben azonos díjat kell fizetni.

B. Kiss László

Január 31-ig érvényesek  a 2010-es parkolóbérletek Székesfehérváron. A mintegy 3500 tavalyi éves bérletből, több mint ezer darabot cseréltek le eddig a városgondnokságon  tűnik ki a szervezet honlapjáról. A városgondnokság számításai szerint már annak az autósnak is megéri  éves bérletet váltani, aki naponta egy-másfél órát parkol a belváros környékén.
 Január elsejével  átlagosan 8,7 százalékkal emelkedett a hazai autópályák használatának díja.  Fontos változás, hogy a személykocsik négy  napos e-matricája idén  egész évben azonos áron  - 1650 forintért  - kapható.  Nem változtak ugyanakkor  a helyközi közösségi közlekedés tarifái.  Az autópálya-matricák díjemelésének elsődleges oka az euróforint árfolyam változása. Az uniós szabályozás a matricák árait a közösségi valutában határozza meg, a változással ehhez igazodnak a forintban megszabott árak. Az árfolyamok alakulása miatt még tavaly is  gyakorlatilag a 2006. január 1-jén megállapított díjak voltak érvényben. Egyedül 2007-ben történt az egy  százalékot sem elérő módosítás a bruttó értékben az ÁFA változása miatt. Az, hogy  D1 jelű négy  napos matrica szezonon kívüli kedvezményes ára megszűnik -  a nyári  szezonon kívüli időszakra vonatkozóan  -  41 százalékos díjemelést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!