Virgács és szaloncukor, rendőröktől autósoknak

FMH - Fejér megye rendőrei pénteken bűnmegelőzési akciót tartottak annak érdekében, hogy felhívják a vásárlók figyelmét a trükkös lopásokra. Mikulás közeledtével az autósoknak szaloncukrot, illetve virgácsot osztogattak.

feol.hu

Fejér megye mind a hat rendőrkapitányságának illetékességi területén szaloncukor- és virgácsosztó bűnmegelőzési akciót tartottak a rendőrök a nagyáruházak parkolóiban – tájékoztatott Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő. Azt figyelték, hogy a gépkocsi-tulajdonosok elrakják-e értékeiket az autók utasteréből, vagy otthagyják azokat, szabad prédaként.

Pénteken azt tapasztalták, hogy sokan óvatlanok, és szem előtt hagyják a táskákat, pénztárcákat, értékesebb tárgyakat. Akiknél ezt tapasztalták, azokat figyelmeztették, és virgácsot osztottak nekik, illetve figyelemfelhívó szóróanyagot adtak át részükre. Akinél semmi értéket nem találtak az utastérben, azt szaloncukorral jutalmazták.

A bűnmegelőzési akció hat városban - Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Bicskén, Móron, Sárbogárdon és Gárdonyban - tartották. A szaloncukrokat és a virgácsokat mindegyik városban a nagyáruházak ajánlották fel.          

A fehérvári akcióban a rendőrökön kívül az Árpád Szakképző Iskola rendészeti tagozatos diákjai is részt vettek – közölte a szóvivő, akii hozzátette: a cukrok mellett az összes virgács is elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!