Valami van a levegőben – csak nem a karácsony?

Elképzelhetetlen a karácsony fenyőfa, fenyőágak, gyertyák, díszek, szaloncukrok nélkül, van azonban valami, ami talán fel sem tűnik, pedig minden ünnepen jelen van: a karácsony jellegzetes illata.

feol.hu

Ahhoz, hogy meghitt pillanatokat varázsoljunk a lakásba, néha egészen egyszerű láthatatlan kellékek is elegendőek: például az illatok. Tipikusan karácsonyt érzünk a levegőben a konyhai fűszereknek, ánizsnak, fahéjnak, szegfűszegnek hála, így miközben mézeskalácsot sütünk vagy bort forralunk, mellékhatásként kellemes illatokkal töthetjük meg a házat.  Ha nem tudunk a konyhában szorgoskodni, akkor sem kell elkeseredni, a karácsonyi illatkeverékekkel csalhatunk egy  kicsit: illatos gyertyák, illóolajok tárháza segít nekünk ebben, az andalító, nyugalmat hozó aromáknak pedig jótékony egészségügyi hatása sem elhanyagolható.

A citrusolajok hangulatjavító hatásúak, a fahéjolajat légúti megbetegedés, meghűlés esetén alkalmazzák, fertőtlenítő hatása is van, a szegfűszegolaj vírusellenesnek tartják, görcsoldó, gyulladáscsökkentő is egyben. A lucfenyőolaj hatásai: nyákoldó, légzéskönnyítő, alkalmas munkahelyek légterének fertőtlenítésére (vírusokkal terhelt időszakban különösen hasznos lehet).

A gyertyák fénye is meghittebb kuckóvá teszi a szobánkat, gyertyagyújtáskor használhatunk füstölőt is. A mágikus füstölő illata megerősíti lelki nyugalmunkat, és felszínre hozza szunnyadó pozitív tulajdonságainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!