Döbbenetes sztori: emailben jelző öngyilkosjelöltet azonosítottak a rendőrök

FMH – Internetes játékból való kitiltása miatt írt öngyilkossági szándékáról emailt egy fehérvári fiatalember, akit végül IP címe alapján azonosítottak a rendőrök.

feol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletén szerdán kora délután az ügyeletvezető vette azt a bejelentést, amit egy magyar férfi tett Hamburgból azzal kapcsolatban, hogy egy internetes játékban résztvevő személy - miután a játékból kitiltották -, e-mailben azt írta neki: öngyilkos lesz, hogyha nem veszik vissza a játékba - közölte Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A bejelentő az alezredesnek annyit tudott még elmondani a volt játékossal kapcsolatban, hogy mi a neve, és mi az IP cím, amiről az e-mailt küldte.

Az ügyeletvezető azonnal értesítette a szolgálatban lévő forrónyomos kollégákat az esetről, illetve lekérte a Központi Nyilvántartóból a bejelentő által megadott név alapján az annak megfelelő személyeket. A rendszer három ugyanolyan nevű, de különböző életkorú személyt adott meg. Egyet Székesfehérváron, egyet Dégen, míg egy harmadikat Dunaújvárosban – mondta el a részleteket Németh-Kész Mónika.

Közben a nyomozók az egyik internetes céggel felvették a kapcsolatot a bejelentő által megadott IP címhez tartozó előfizető pontosítása végett. A szolgáltató pár percen belül meg is tudta mondani, hogy az e-mail elküldésének időpontjában – amit a bejelentő pontosan megadott az ügyeletvezetőnek – az IP cím kihez tartozott.

Ez a név és cím megegyezett a nyilvántartóból lekért egyik személlyel, így a rendőrök azonnal a fehérvári címre siettek.

A 16 éves fiú nagyon meglepődött, amikor meglátta lakásában a rendőröket. Mint elmondta, az e-mailt valóban ő írta, de nem gondolta komolyan, csak azt akarta vele elérni, hogy visszavegyék az internetes játékba. Ez a trükk ugyanis a játékból korábban szintén kiesett barátjának bejött...         

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!