Pátkai per: újabb körülmény miatt februárra napolva

Címkék#pátkai per

Székesfehérvár - Pénteken reggel a városi bíróságon folytatódott annak a három pátkai polgárőrnek a pere, melyben helyi roma lakóházak elleni Molotov-koktélos támadással vádolja őket az ügyészség.

Kocsis Noémi

Pénteken reggel a városi bíróságon folytatódott annak a három pátkai polgárőrnek a pere, amelyben helyi roma lakóházak elleni Molotov-koktélos támadással vádolja őket az ügyészség. A 2009 közepén indult perben legutóbb két hónapja tartottak tárgyalást, azóta kevés az új fejlemény, de végre döntött az Ítélőtábla és helyt adott a vádlottak elleni kényszerítő intézkedés megszüntetése iránti kérelemnek, így már lakóhely-elhagyási tilalom sem terheli őket. Úgy tudjuk, már újra munkába is álltak.


A pénteki tárgyalásra már a perbeszédek megtartásával készült a védelem, ám Gáll Szilvia ügyész indítványt tett: mivel az ügyben új körülmény merült fel, nevezetesen kihallgattak és őrizetbe vettek egy személyt, aki összefüggésbe hozható a Molotov-koktélos támadással, ezért ajánlatos lenne a jelenlegi pert is napolni, hiszen az új ügy vizsgálata csak február közepén zárul le. Konkrétan arról van szó, hogy a fehérvári nyomozóügyészség folytat nyomozást a sárbogárdi iletőségű férfi ellen, akinek előzetes letartóztatását is kezdeményezték. Az ülnökökkel folytatott egyeztetés után és a vádlottak védőinek egyetértésével Ébl Gabriella bíró úgy döntött, helyt ad az ügyész indítányának, így a polgárőrök pere február 25-én folytatódhat első fokon a városi bíróságon.
Ennek kihirdetése előtt a bírónő még ismertette a székesfehérvári városi bíróság egy korábbi, mára jogerőssé is vált ítéletét, amelyet a Molotov-koktélos támadás másod- és harmadrendű vádlottjai ellen hoztak. Mindkettőjüket lopás miatt vonták eljárás alá, egyiküket egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, két évre felfüggesztve, míg a harmadrendű vádlottat - szintén felfüggesztve - hat hónapos szabadságvesztésre ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!