Köszöntés Kati néninél

Székesfehérvár - Hagyománya van már a Kati néni, az egykori felsővárosi kofa belvárosi szobránál tartott Katalin-napnak. Csütörtökön is várnak mindenkit.

B. Kiss László

Felállítása óta népszerű színfoltja a belvárosnak Kati néni szobra.  A híres libafertályt árusító, egykori   felsővárosi kofa alakjánál  minden évben  vidám Katalin-napi köszöntést rendeznek,  s ez az idén sem lesz másként. November 25-én, csütörtökön 17 órakor Kati néni szobránál a Tilinkó zenekar, az Alba Regia Senior Együttes és a Fehérvári Polgárok Egyesülete ad műsort. Köszöntőt mond Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere és Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője. Valamennyi érdeklődőt zsíroskenyérrel és forralt borral kínálnak majd, a Katalinokat pedig egy szál virággal köszöntik. A résztvevők ezután a Tilinkó Zenekar vezetésével átvonulnak a Felsővárosba.  Ott 17 óra 45-kor a Szent Sebestyén templom előtt Nyárai Horváth István plébános mond köszöntőt. 18 óra 30-tól batyusbált rendeznek  a Felsővárosi Közösségi Házban óvodások, iskolások, az Alba Regia junior táncosai és a Galiba zenekar  közreműködésével.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!