Az év beszállítója Fejér megyei - a leggyorsabb vonatot állítja meg alkatrészük

Bicske - Az év beszállítója lett a Knorr-Bremse fékgyártó cégóriásnál a Magyarmet Finomöntöde Bt. A cég az európai és a kínai piacok után most már a japán gyorsvasúthoz is szállít alkatrészt.

Zsohár Melinda

A Knorr-Bremse vállalatcsoport a világ vezető vasúti és közúti haszonjármű fék-, felfüggesztés- és menetdinamikai járműrendszerek gyártója. A bicskei cég a kitüntető címet a  vállalatcsoport közel száz - köztük magyar, német, osztrák és lengyel - beszállítója közül nyerte el  a napokban.  Ez azért is  roppant nagy eredménynek számít, mert  a bicskeiek csak tavaly kezdtek bedolgozni  a cégóriásnak.
- Az elismerés minden bizonnyal a nulla hibás teljesítésnek szól, hiszen tavaly úgy szállítottunk 700 ezer darab vasúti fékalkatrészt a hatalmas sebességű gyorsvasutakhoz, hogy egyetlen hibás sem volt köztük - vélte Győri Imre cégvezető.
A Magyarmet  a Knorr-Bremse beszállítójaként  hamarosan szállítani kezd a japán gyorsvasúthoz, a Shinkansenhez. A japánok, akiknél eddig  280-300 kilométeres óránkénti sebességre volt beállítva a gyorsvasút, átállnak a  400 kilométeres sebességhatárra. Ehhez olyan speciális fékrendszerre van szükség, amelyik áramkimaradás estén is képes megállítani  mechanikusan  a száguldó szerelvényeket  - mondta a szakember. A cég, amely kétezer terméket gyárt, azt tervezi, hogy visszatér hagyományainkhoz, a nagy pontosságú, speciálisan öntött alkatrészek gyártásához, s érdeklődik a repülőgépalkatrész-gyártás iránt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!