Körömrágós végjáték, örömteli győzelem a finnek ellen

FMH - A magyar labdarúgó-válogatott kedden Finnországban játszotta 3. Európa-bajnoki selejtezőjét. A mérkőzés körömrágós végjátékban, a 94. percben dőlt el a javunkra.

Matók János


Győztes csapaton változtass, avagy sem, ez itt nagy a kérdés... Szóval  nagy volt Egervári Sándor dilemmája a San Marino ellen 8-0 arányú győzelem után, de már Helsinkiben  a keddi mérkőzés előtt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya aztán kettévágta a gordiuszi csomót: Vladimir Komant áldozta be, s a fiatal futballista helyett Vadócz Krisztiánt állította  a kezdő csapatba, amelyben a Vidi két futballistája is helyet kapott: Elek Ákos mellé visszakerült az eltiltását   letöltő Lipták Zoltán, aki Vanczák Vilmost váltotta, de ez nem volt meglepetés.
Az viszont már annál inkább, hogy a nagyon hideg, a  fagypont körüli időben elmaradt a várt hazai roham, sőt, az első 10 percben inkább Juhászék birtokolták többet a labdát. Jellemző, hogy Király is csak a 9. percben találkozott először a labdával. Ám ezt követően bő másfél percig a finnek letáboroztak a magyar tizenhatos előtt, de veszélyes helyzetük nem volt, kapura is csak egyszer lőttek, ám Eremenko kapásból mellé lőtt. A 22. percben mi is megcéloztuk a kaput, de  Gera lövése sem okozott gondot a túloldalon. Nem azt nyújtotta, főleg az előrejátékban a piros-fehér-zöld csapat, mint múlt pénteken, igaz, az ellenfél is erősebb volt. Aztán a 32. percben, Szalai révén kétszer is  a finn kapu előtt kevert a magyar válogatott, s ez már péntekre emlékeztetett. Viszont a 45. percben rezgett a felső léc, amikor Väyrynen távolról tüzelt, de a labda az alapvonalon túlra csúszott. A szünetben Egervári cserélt, Rudolf helyett Koman állt be, aki a 49. percben remekül ugratta ki Szalait, ő pedig  a kapujából messze kifutó Jääskelainent megkerülve, a 16-os jobb oldali vonaláról lőtte a labdát a kapuba, 0-1.
Jó 15 percig tanácstalanok is voltak a finnek a nyugodt magyarok ellen, majd beküldték az élő legenda Litmanent. De nem ő, hanem a 86. percben egy védelmi hiba után  Forssell egyenlített 9 méterről, 1-1.  Hiába, mert a 94. percben, Elek remek passzát Dzsudzsák ballal, 17 méterről a bal alsóba vágta, 1-2!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!