Fiatalkorú rablók előzetesben

FMH - Három ercsi fiatal erőszakoskodott három másik fiatallal Dunaújvárosban, a Vasmű úton, még múlt hét csütörtökön.

feol.hu

Németh-Kész Mónika, megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatott arról, hogy múlt héten, csütörtökön hogy kora délután három fiatalt másik három fiatal rabolt ki a Vasmű melletti erdős részen. A három sértetthez úgy léptek oda az elkövetők, hogy a pontos idő után érdeklődtek, majd kötözködni kezdtek velük, értékeiket követelték, és közölték, hogyha nem kapják meg, megverik őket, illetve egyikük mellkason is rúgta az egyik sértettet. A támadást követően a trió egy telefonnal, illetve hatszáz forinttal a kezében menekült el a helyszínről.
A sértettek által adott személyleírás alapján a dunaújvárosi nyomozók azonosítottáka három elkövetőt, akiket szombaton reggel állítottak elő a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A három 17 éves ercsi fiút csoportos rablás elkövetésével gyanúsítják. Az elkövetők a kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését részben beismerték. Mint kiderült, a pénzből cigarettát vettek, míg a telefont egy Ercsiben lévő mobilszaküzletben adták el, tízezer forintért. Hármuk közül kettőt a rendőrök őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, tekintve, hogy mind a kettőjük ellen más bűncselekmények elkövetése miatt is folyamatban van büntetőeljárás. Egyikükkel szemben garázdaság miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon folyik nyomozás, míg a másikkal szemben a Székesfehérvári Városi Bíróság rablás, zsarolás, garázdaság, illetve könnyű testi sértés elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

A Székesfehérvári Városi Bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a  két fiatalkorút - tette hozzá a szóvivő.

(forrás: dh-online.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!