Egészségkárosító kockázatok

Székesfehérvár - Csütörtökön kezdődött meg a Magyar Üzemegészségügyi Tudományos Társaság 30. kongresszusa.

Móré Erzsébet

Az üzemegészségügyben, más néven foglalkozás egészségügyben ezer orvos dolgozik Magyarországon. A tudományos ülésen háromszázan vesznek részt, az idei központi téma a népgazdasági ágazatok foglalkozásegészségügyi sajátosságai. A plenáris ülésen Morvai Veronika professzor az egészségügyben észlelhető egészségkárosító kockázatokról tartott előadást, majd a vendéglátó város Egészség Alapítványának ügyvezető főorvosa, Derényi Gábor  a közúti közlekedés foglalkozás egészségügyéről.
 Téma volt a mezőgazdasági dolgozók és falvak lakosságának életminősége, erről Ungváry György  professzor előadását hallhatták a résztvevők. Délután kitüntetést adtak át:  Tóth Imre Emlékérmet  Hudák Aranka főorvos, az Országos Munkahigiénés és Foglalkozásegészségügyi Intézet  főigazgató-helyettese vehette át. Kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott a délutáni program, pénteken és szombaton pedig további tudományos előadások hangzanak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!