Tető került a fejük fölé

Csákberény - Óriási örömet szereztek önzetlen adományozók annak a csákberényi családnak, melynek nehéz helyzetéről májusban adtunk hírt. Két napja a rogyadozó tetőt ingyen lecserélte néhány vállalkozó.

Házi Péter

- Ha nem velem történik, nem hiszem el, hogy ilyen létezik: Csizmadia Tibor egyszer csak beállított hozzánk, és mondta, lecserélik a rogyadozó, beázó tetőnket - idézi fel örömét István, akinek  családjáról még májusban írtunk. Akkor párja, Teréz kereste meg lapunkat végső elkeseredésében: olyan anyagi helyzetbe kerültek, amiből nem látta a kiutat. Hála azonban a Hírlapot olvasó adakozóknak, lett használt mosógép, érkeztek a névtelen ruha- és élelmiszercsomagok, néhány napja pedig új tető van a házon.

 A család  szégyelli, hogy ide jutottak:
- Nem vagyunk hibátlanok, magunk is tehetünk arról, hogy ebbe a nehéz helyzetbe kerültünk, de a körülmények szerencsétlen együttállása is közrejátszott ebben, persze, biztos, hogy lehetett volna másképp csinálni. Most azonban úgy tűnik, elindultunk felfelé a gödör aljáról, amiben olyan sok ember segített, hogy felsorolni sem tudjuk, biztosan kihagynánk valakit. Egyvalakit, a fehérvári Héjj Imrét azért kiemelném, mert amennyi segítséget tőle kaptunk, azt soha nem tudjuk majd igazán és elégszer megköszönni -  teszi hozzá István. Teréz  kislánya, Virág mostantól oviba mehet, s  úgy tűnik, édesanyja is talált munkát. Az István munkájához szükséges autó törlesztőrészlete  lejárt, a felhalmozott számlák jelentős részét  ki tudták fizetni. Mint mondják, mostantól tényleg  csak rajtuk múlik, hogy tudnak-e élni a lehetőséggel, hogy felülkerekedjenek gondjaikon. 
- A Hírlapban megjelent cikk alapján kezdtem el gondolkozni azon, hogy a szegény család házának tetejét valahogy újjá kéne építeni. A cserepet kedvezményes áron adta az egyik cég, Falusi Tibor, nívódíjas sárkeresztesi tetőfedő mester és csapata ingyen vállalta a munkát, Paizs Eszter  fakereskedése a faanyagot biztosította, magam pedig a cserepeket vettem meg. Lóderer Miklós csákberényi polgármesternek sokat köszönhetünk, hiszen ő koordinálta az összefogást és magánszemélyként is sokat segített - mondta el a közös segítő akció részleteit Csizmadia Tibor, aki egy fehérvári tetőkészítő cég ügyvezetője.
A család bizakodó, tervezgetnek: néhány hónap és a még fennálló tartozásokat is kiegyenlíthetik. Akkor tudnak majd a ház külsejének kipofozására is félretenni. S reméljük, tényleg tanultak a történtekből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!