Sukoró-ügy - Budai: Bajnai és Oszkó mindenről tudott (frissítve)

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint a Bajnai-kormány azt a "hazug színjátékot" folytatta a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, amelyet elődje, a Gyurcsány-kabinet elkezdett.

MTI

Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter ugyanis - korábbi állításaikkal ellentétben - mindenről tudott a beruházást érintően. Budai Gyula mindezt arra a levélre hivatkozva közölte szerdai tájékoztatóján, amelyben az akkori Pénzügyminisztérium (PM) egyik főosztályvezetője tájékoztatja a tárca egyik államtitkárát a Sukoróról készült belső vizsgálatról. E szerint - folytatta - a belső ellenőrzést végző PM-apparátus tudott arról, milyen jogszabálysértések történtek, tudták, hogy a telekcsere jogszabályba ütköző volt, s azt is tudták, a cserére azért volt szükség, hogy kizárják a versenyt.
Ehhez képest Oszkó Péter arról tájékoztatta Bajnai Gordont, hogy minden rendben van, a csere jogszerű volt - mondta  Budai Gyula, aki szerint hazudtak az állami támogatás összegében is.
A politikus kijelentette, biztos, hogy Sukorón nem lesz semmilyen kaszinóberuházás.

A Bajnai-kormány az állam érdekeit védte - közölte a titkárság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!