Kiállítás az agárdi művésztelep munkáiból, huszonegyedszer

Székesfehérvár - Nyolc alkotó vett részt az idei 21. Agárdi Nemzetközi Művésztelep munkájában. Az ott készült műveket kedden tárlaton mutatták be.

Gábor Gina

Az idén is Fehérvár testvérvárosaiból érkeztek képzőművészek, hogy fehérvári alkotókkal együtt vegyenek részt a művésztelep munkájában, megismerkedjenek a Velencei-tóval, a megyeszékhellyel, és persze barátságokat  kössnek. Hopartean Dacian a romániai Gyulafehérvárt, Marek Maciag  a lengyel Opolét, Toni Mehlin a német Schwäbisch-Gmündöt, Kaisa Anna Maria Nurminen  a finn Kemit képviselte. A   fehérvári alkotók közül négyen dolgoztak a művésztelepen. Horváth János és Varga Gábor Farkas mellett az idén is lehetőséget kapott a  Tóparti gimnázium két ifjú művészetis növendéke  - Sáfrán Anett és Nagy Zoltán - hogy a profi alkotók mellett dolgozhasson. Az Alcoa Köfém klubházában nyílt, egy napig tartó tárlatot - amely igazolta, hogy  termékeny volt a művészek számára a nálunk   töltött idő - Szűcs Sándor, a Tóparti igazgatója nyitotta meg, és a Tóparti diákjai adtak műsort.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!