Mária néni 106 évesen az ország második legidősebb embere

Varga Józsefné, Haván Mária 1904. augusztus 12-én Ácson született. Csütörtökön Székesfehérváron unokája, Izsó Józsefné otthonában - ő gondozza Mária nénit - Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megye legidősebb, az ország második legidősebb emberét.

Kovalcsik Katalin

A  panelház emeletén összegyűlt köszöntők Varga Józsefnét,  született  Haván Máriát ünnepelték. A néni 1904. augusztus 12-én született, ma töltötte be 106. életévét.   Balogh Ibolya,  a megyei közgyűlés elnöke csodálattal és nagy tisztelettel köszöntötte az asszonyt, adott át virágot, és ajándékot az ünnepeltnek, aki unokája családjánál él.

Izsó Józsefné, Ildikó és férje  gondozza a nagymamát, aki a százhat esztendő alatt soha nem veszítette el a hitét, pedig átélt két világháborút, 1956-ban megszenvedte, hogy  fia elhagyta az országot. Mária néninek hét testvére volt, amint nagyobb lett szolgálni járt, hogy segítse szüleit.   Amikor férjhez ment,  egy időre férje kisebb testvéreit is magához vette.  Három gyermekük született, közül ketten, már csak  József és  Kovács Istvánné, Ica  ölelte meg édesanyjukat a születésnapon.   A család lakott  Sismándon, Kishantosban,  a lányok Sárbogárdra jártak polgári iskolába. Székesfehérvárra 1950 körül költöztek, a férje a Vasértnél, Mária néni konyhán dolgozott, később a Vadászfegyvergyárba került.  A család nagy gonddal veszi körül, hat unokája, 9 dédunokája, 5 ükunokája  ünnepelte. Az egyik unoka, Ildikó elmondta,  volt több agyérgörcse, de szerencsére a háziorvos segítségével rendbe jött. Farkas doktor  rendszeresen látogatja Mária nénit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!