Ezer gyorshajtót büntettek a rendőrök

FMH – A rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) augusztus 24-26. között European Operation Speed néven közúti közlekedési akciót tartott, amely a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművezetők kiszűrésére irányult.

feol.hu

A rendőrség közleménye szerint Fejér megyében összesen száz rendőr, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről tizenegy ellenőr vett részt az ellenőrzések végrehajtásában.

A három nap alatt Fejérben összesen 1151 szabálysértőt szűrtek ki. Ebből ezer volt gyorshajtó, akik közül 871-gyel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök, míg 45 sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, 84 gépjárművezető esetében helyszíni bírságot szabtak ki.
A gyorshajtáson kívül egyéb közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 94 főnek adtak át a Fejér megyei rendőrök a helyszínen csekket, további 43 sofőrt feljelentettek, 14 gépjárművezető ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek.
A háromnapos akció ideje alatt három esetben intézkedtek a rendőrök ittas vezetővel szemben. Ebből egy esetben a helyszínen elvették a sofőr jogosítványát. Mind a három ittas vezetővel szemben szabálysértési eljárás indult.
A járőrök egy körözött személyt is elfogtak a közlekedési akció során, három személyt pedig közbiztonsági ok miatt állítottak elő.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt Fejér megyében mindössze négy könnyű kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Az akció időpontjában sem halálos, sem súlyos kimenetelű közúti baleset nem történt – foglalta össze az akció eredményét  Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

   

Ezek is érdekelhetik