Cseh László aranyérmes 200 m vegyesen

Cseh László aranyérmet nyert szerdán 200 m vegyesen a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon.

MTI

A szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmese kiélezett küzdelmet vívott az osztrák Markus Rogannal, akit végig maga mögött tartott ugyan, de az elsőség csak hatalmas hajrában dőlt el. A pillangót követően Cseh második, Rogan harmadik volt, aztán a hát után már az első két helyen fordultak, amiként a mellúszást befejezve is, igaz, akkor már nagyon kicsi volt a magyar úszó előnye. A gyors első pár tempójánál valamivel magabiztosabbnak tűnt Cseh vezetése, aztán a hossz közepén Rogan nagyon belehúzott, de végül nem tudott előzni. A címvédőként rajtolt Cseh 1:57.73 perces Európa-bajnoki rekorddal győzött, Rogan 1:58.03-mal végzett. A harmadik hely a brit Joe Roebucknak (1:59.46) jutott.
"Szorosabb volt a vártnál, alaposan el is fáradtam, de végül is jól sikerült, hiszen nyertem, kihoztam magamból azt, amennyi az első helyhez kellett. Négy éve, itt, Budapesten, sokkal simábban győztem, a lényeg azonban az, hogy megint megvan az Európa-bajnoki arany. Így jobb érzéssel állok oda a 400 vegyeshez" - értékelt Cseh.
 Ugyanebben a számban Verrasztó Dávid 2:00.72-vel - némileg elmaradva a keddi elődöntőben úszott idejétől - hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!