Sárbogárdi az MSZP vezetésében

Sárbogárd - A szocialista párt szombaton megtartott kongresszusán a párt egyik alelnökévé választották a Sárbogárdon élő jogászt, Szabadkai Tamást.

S. Töttő Rita

Ezzel Fejér megye pozíciói javultak a párt vezetésében, hiszen Herczog Edit megtartotta elnökségi tagságát.

Szabadkai Tamás úgy véli, megválasztásában szerepet játszhatott a megújulásra törekvő párt fiatalítási igénye, hiszen ő még csak 33 éves. Tényező lehetett  az is, hogy soha nem azzal foglalkozott, hogy kit kellene lenyomni, hanem az építő jellegű politika híve, ezért más megyék is támogatták megválasztását. A generációk szövetsége elnevezéssel Fejérben folytatott pártépítési munka elismerésének is tekinthető a tisztség, hiszen már három éve megyei alelnökként dolgozik.

Lapunknak elmondta, hogy az elnökség még nem tartott alakuló ülést, így még feladatmegosztás sincs a tisztségviselők között. A másik alelnök, Kovács László nyilvánvalóan a külügyekkel is foglalkozik majd. Szabadkai arra számít, hogy  biztosan kap valamilyen pártszervezési feladatot. Ugyanakkor úgy látja, az MSZP-nek nyitni kell a fiatalok felé, s ha nem akar az MDF és az SZDSZ sorsára jutni, akkor nem válhat csak fővárosi párttá. Fiatalként, vidékiként tehet e célok érdekében - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!