Már szivattyúznak

Székesfehérvár - Már szivattyúzzák a vizet a Székely utcából, így várhatóan hamarosan a fertőtlenítést is el tudják kezdeni és az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Tribolt Lajos

A Gaja vízszintje annyira csökkent, hogy az Aszalvölgyi árokból bele tud folyni a víz. Ez az árok húzódik a Székely utcai zárt kertek közelében, a vasút túloldalán, s most már nincs akadálya, hogy átszivattyúzzák a vizet egy odavezető csatornában. Már egy út átvágásával sikerült 20 centivel csökkenteni a vízszintet, a szivattyúzás egy nap alatt újabb 5 centiméteres apadást jelentett - tudtuk meg Zákányi Tamástól, a városgondnokság munkatársától.
Kint a helyszínen magunk is meggyőződhettünk az ár visszavonulásáról. Ahol  napokkal ezelőtt  a vizet fodrozta a szél, most a talajt szárítja. A kertes terület keleti  szélén az egyik tulajdonos hozzájárult, hogy a kertjében ássanak gödröt és onnan szivattyúzzák a vizet. A visszafolyás megakadályozására mintegy harminc méteren homokzsákokból csináltak egy kisebb gátat.


A szivattyút működtető Kovács József elégedetten figyelte a gép működését. Akkor van igazi dolga, ha kifogy az üzemanyag. Ilyenkor újratölti a tankot és ismét bugyoghat a víz a szomszédos területre,  hogy onnan az Aszalvölgyi árokba jusson.  Elmondta,  minden vizet innen nem lehet kiemelni, később a belső, mélyebben fekvő területekről is kell majd szivattyúzni.
A Székely utcán feljebb haladva észleltük, hogy az már végig járható. A területet őrző polgárőr, Dobai Mihály  azt mondja, sokat javult a helyzet. Viszont most még fokozottabban kell figyelniük az esetleges tolvajokra. Éjszaka ezért többen is szolgálatban vannak.
Szerdán 17.30-kor lakossági fórumot rendeznek, ott lesz Brájer Éva, a körzet  képviselője és a városgondnokság vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!