Együtt nő velük

Bicske Javában zajlanak a Bicskei napok, immár 29. alkalommal sűrítették tíz napba a helyi kulturális és sportélet legjelentősebb eseményeit. Köszöntötték az Év tűzoltóját, ma pedig születésfát állítottak.

S. Töttő Rita

Különleges fa áll a bicskei Petőfi Sándor Művelődési Központ előtt hétfő óta. A csillogó kerámialevelek szép vaságakról lógnak alá, a fel-feltámadó szél időnként meglebbenti a gyerekek nevét tartalmazó díszeket. Születésfát állított a művelődési ház és a baba-mama klub közösen.
- Az elmúlt egy évben született babák névkártyája olvasható a kerámialeveleken, amelyeket egyébként Kiss Irén kolléganőm készített - mesélte Nagyné Szita Erzsébet, a művelődési központ igazgatója. - A fa ültetésének ötlete pedig Szarkáné Ildikó  kollégám, valamint Gál Anikó,  a baba-mama klub vezetőjének ötlete volt.

Huszonkilenc bicskei kisbaba neve lengedezik most a szélben, ennyien jeleztek ugyanis vissza az elmúlt egy évben született száz baba  szülei közül. A kisgyerekek szorgosan kapálták, gereblyézték a különlenges facsemete körül a kertet hétfőn délelőtt, amikor átadták a városnak a jelképes, valamint a valódi tulipánfát.
A Bicskei napok kulturális központja mindenképpen a helyi művelődési ház, ahol hétfőn Szécsi Pál-emlékkoncertet tartott Gergely Róbert, de amelynek közelében a hét végén komoly sportesemények is zajlottak. A szokásos tűzoltónapot a programsorozat részeként rendezték meg szombaton, ahol Tessely Zoltán polgármester átadta az idei esztendő Év tűzoltója díját Győrik Szabolcsnak, aki a város hivatásos és önkéntes lánglovagja is egyben.  
Kedden késő délután újabb jelentős vendég érkezik a városba: Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő,  próza- és drámaíró várja rajongóit, olvasóit a Nagy Károly Városi Könyvtárban, ahol a közönségtalálkozó után természetesen  dedikálja is műveit. Ugyanitt csütörtökön  a sok egyéb színes környékbeli program mellett  érdekesnek ígérkező fotódokumentációs kiállítás is nyílik Zánkai emlékek címmel, amelyen a bicskei gyerekek zánkai üdüléseinek nosztalgikus fotográfiái elevenítik fel a múltat. 
 A huszonkilencedik Bicskei napok  rendezvénysorozata vasárnap zárul, a már jól megszokott módon: tanárok adnak hangversenyt a Prelúdium Művészeti Iskola közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!