Döbbenetes gyilkosság: az udvarló szúrhatta le az apát!

FMH - Egy székesfehérvári lakásban szerdára virradóra holtan találtak egy 50 éves férfit, akinek lánya is a lakásban tartózkodott, őt megkötözték. A gyilkosságot környékbeliek szerint anyagi haszonszerzés motiválhatta, ám végül sokkal drámaibb cselekmény bontakozott ki.

Kocsis Noémi

Szerdán délután a rendőrség a következő közleményt adta ki: Székesfehérváron egy, a Várkörúton lévő lakásban holtan találták a lakásban élő 50 éves férfit. Halálát az elsődleges szakértői vélemény szerint erőszak okozta, meggyilkolták. A férfi 18 éves lányát megkötözték, de a fiatal nőnek nem esett baja. A lakásban lévő halottat és a megkötözött lányt nap közben fedezte fel egy ismerősük, aki értesítette a rendőrséget. A bűncselekmény szerdára virradó éjjel történt - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki hozzátette: az ügy további részleteiről később számolnak be.

Mint az érintett, 36-os számú épület mellettiben lakó idős hölgy érdeklődésünkre elmondta, megdöbbentette a házbelieket az eset. A hölgy ismerte az elhunyt férfit, többször találkoztak, szóba elegyedtek a közeli trafikban, ahol mindketten rendszeresen vásároltak újságot. A férfi lánya az egyik szemközti középiskola tanulója volt, őt sokkos állapotban szállították kórházba, miután egy ismerősük rátalált. Az idős hölgy elmondta még, a környékbeliek azt feltételezik, anyagi haszonszerzés miatt gyilkolták meg a tehetősnek ismert áldozatot, aki szerinte nem is nagyon védekezhetett támadói ellen, mert teste egyik oldalát, illetve egyik lábát kevésbé tudta használni.
 
Az idős hölgy akkor még nem tudhatta, hogy más áll a háttérben. A friss rendőrségi hír szerint elfogták az emberölés feltételezett gyanúsítottját, akit ki is hallgattak, tudtuk meg R. Szabó Ágnes sajtószóvivőtől szerdán késő este. A kihallgatáson a történet drámai szálai bontakoztak ki: a lány 18 éves barátja és az apa között feszült volt a viszony, utóbbi nem pártolta a fiatalok kapcsolatát. Ezt akarta tisztázni az udvarló, amikor kedden éjjel felment a Várkörúti lakásba. Dulakodás alakult ki, a fiatalember pedig leszúrta az apát, aki életét vesztette. A fiatalok, hogy félrevezessék a nyomozást, azt ötlötték ki: a barát megkötözi szerelmét, aki megtalálásakor azt mondta, egy ismeretlen tört rájuk aznap éjszaka. A rendőrség a rendelkezésre álló személyi- és tárgyi bizonyítékok alapján emberöléssel gyanúsítja a fiút, de a rendőrség félrevezetéséért eljárás indul a lány ellen is, akit szerdán este még a megyei kórház sürgősségi osztályán ápoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!