Titokzatos találkozó: Bajnait meghallgatták Sukoró-ügyben

FMH - Hírügynökségi információk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán a parlamentben tanúként hallgatta meg Bajnai Gordon miniszterelnököt a Sukoróra tervezettberuházás, és a vitatott telekcsere kapcsán.

MTI

Szollár Domokos szerda este az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerdán tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészének megkeresésére részletesen válaszolt az ügyészség kérdéseire a Sukoróra tervezett, és azóta ott meghiúsult turisztikai beruházással kapcsolatban.
Az MTI információi szerint az ügyészség felajánlotta, hogy a meghallgatás a kormányfő parlamenti dolgozószobájában legyen, aki elfogadta ezt a lehetőséget. Az MTI úgy tudja, a beszélgetés nagyjából egy órán keresztül tartott.
A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kabinet tavaly nyáron a miniszterelnök kezdeményezésére belső vizsgálatot indított a telekcsere ügyében, amelynek végén a Pénzügyminisztérium az eredeti állapot visszaállítását kezdeményezte.
Mint monda, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által indított bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van annak megállapítására, hogy a tervezett beruházás helyszínéül szolgáló területek cseréje szabályos volt-e.
A kormány, ahogyan eddig, továbbra is minden segítséget megad az ügyben eljáró hatóságok munkájának támogatására - jelentette ki.
Szollár Domokos hangsúlyozta: a kormány ugyanakkor továbbra is kiemelt feladatának tekinti minden olyan, szabályosan megvalósuló beruházás támogatását, amelyek munkahelyeket teremtenek hazánkban és amelyek révén csökkenhet a gazdasági válság okozta munkanélküliség. Az eredetileg Sukoróra tervezett turisztikai beruházás direkt módon mintegy 2500, indirekt módon pedig még sok ezer munkahelyet teremt, körülbelül egymilliárd dollárnyi beruházással - tette hozzá.

Cikkeink a témában ide kattintva találhatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!