Összetartó diákság: mégis megrendezik a bolondballagást

Székesfehérvár - Minden diákönkormányzati delegált a bolondballagás mellett tette le a voksát a pénteki kistérségi diákparlamentben. Az igazgatói munkaközösség által megvétózott Városház téri ünnepet így maguk szervezik.

S. Töttő Rita

Háromévente hívja össze az Oktatási és Kulturális Minisztérium a diákparlamentet, melyen az ország önkormányzati iskoláinak diákönkormányzati képviselői vesznek részt. Tegnap az országos szintet megelőző térségi kisparlament ülését tartották a fehérvári polgármesteri hivatalban, ahol a többi közt a székesfehérvári bolondballagás körül kialakult anomáliákról is szó esett (a témáról  ide kattintva olvashatnak). Az oktatási intézmények vezetőiből álló igazgatói munkaközösség ugyanis - a Lánczos Kornél Reálgimnázium kivételével - a sok évtized óta hagyománynak számító közös belvárosi bolondballagás beszüntetését szorgalmazta. A döntés megdöbbentette a diákokat.
De nem csak őket, hozzászólásainkból ítélve más tanárokat, szülőket, fehérvári lakosokat is. A térségi diákparlamentben az összes résztvevő - vagyis 37 delegált, akik a környék számos általános és középiskoláját képviselik - egy emberként szavaztak a bolondballagás fenntartása mellett. Ám mivel  eddig úgy tűnik  intézményi segítségre kevésbé  számíthatnak, úgy döntöttek, hogy április 29-én, délután 14 órakor tartják meg a saját maguk által szervezett bolondballagást a Városház téren. A nagy port kavart ügyet egyébként az országos diákparlament előtt is felvetik, mégpedig azok a résztvevők, akiket tegnap választottak meg a jelenlévő diákönkormányzati delegáltak.


Hatan képviselik  a térség diákságát az idei, ősszel megrendezendő  országos diákparlamentben: Fazekas Vivien, Horváth Klaudia, Heiter Szabolcs, Kiss Gábor, Antal Erika, Bereczki Barbara, valamint ha egy diákképviselő nem tudna részt venni az eseményen, akkor őt Katona Ágnes helyettesítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!