Megvádolt jobbikos elnök: várják a bizonyítékokat

FMH - A Jobbik bicskei elnökét gyanúsítják: köze van a Magyarok Nyilai nevű csoporthoz. Az érintett tagad.

MTI/AP

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével vádolt csoport ügyében. A Jobbik egyik régi alapító tagját lőszerrel való visszaéléssel vádolta meg a főügyészség. Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökén keresztül lapunkat,  hogy nincs semmi köze a Magyarok Nyilaihoz. Az ügyészség a terrorcselekmény és más bűncselekmények elkövetése miatt Budaházy György és társai elleni büntetőügyben hétfőn hallgatta  ki (majd hazaengedte) a gyanúsítottat, Rihó Krisztiánt.  A férfi szerintük megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának.

Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökén keresztül a Fejér Megyei Hírlapot, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz. Árgyelán János megyei elnök elmondta:  értetlenül áll a történtek előtt. Az elnök lapunk minden kérdésére kizárta a kapcsolatot. A vádolt személy  éppen azért vett részt a bicskei Jobbik megalapításában, mert hisz abban, hogy az alkotmányos kereteken belül, a demokratikus normák betartásával is lehet radikálisan változtatni hazánk helyzetén. A Jobbik várja a bizonyítékokat a gyanúsítással kapcsolatban, hiszen nem az első ilyen, megalapozatlan vád ellenünk - tette hozzá  Árgyelán.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!