Fölényes győzelem - a Sapa a második döntőt is megnyerte

A jégkorong ob I négy nyert mérkőzésig tartó döntőjének második felvonását rendezték vasárnap az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a két Fejér megyei együttes között. Az esélyesebb Fehérvár 7-2-re nyert.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19 - Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 7-2 (1-1, 6-1, 0-0)

A televízió nagy úr, a finálé második összecsapását közvetítő csatorna vasárnap, csak déli időpontra tudta besűríteni a hokimeccset kínálatába, hiába, a póker, a rugby, a sakk,  a skót, az olasz és spanyol labdarúgó bajnokik mellett nem könnyű helyet találni az A-csoportba igyekvő jégkorongsport legnagyobb ünnepének... Így aztán az a jeges sportot kedvelő szurkoló, aki helyszínen akarta megtekinteni a találkozót, otthagyta a húslevest, hogy helyet foglaljon a létesítményben. A tv előtt ülők legalább tálcáról falatozhattak. Mintegy másfél ezer drukker jött össze a helyszínen, ez bizonyosan az időpontnak és az első mérkőzés 7-0-ás Sapa sikerének is szólt.

Abban azért mindenki biztos lehetett, hogy még egy ilyen egyoldalú összecsapás nem lesz a sorozatban. A DAB.Docler együttesének most volt egy napja pihenni és nagyon fogadkoztak az Acélbikák, hogy megmutatják: többet tudnak, mint amire pénteken képesek voltak. Jarmo Tolvanen, a Sapa mestere akkor azt mondta, hogy együttese tagjai nem fognak hátradőlni a 7-0 után sem, hiszen mi sem motíválhatja őket jobban, mint a magyar bajnoki aranyérem megszerzése.

Két fehérvári játékos, Palkovics Krisztián és Mihály Árpád már a csatat előtt örülhetett, hiszen a szurkolók szavazatai alapján, Papp Dénes, a Bericap igazgatója felajánlásának köszönhetően 300-300 ezer forinttal gazdagodott, mint a szezon két legjobb Sapa-játékosa.

Egyéb boldogságra nem nagyon volt oka a hazaiaknak az első harmadban. Aki azt hitte, hogy a DAB Fehérváron eljátsza majd az áldozati bárány szerepét, az tévedett. Az Acélbikák Magosi révén már az első perc végén vezetést szereztek, majd a játékrész felében többet támadtak esélyesebb ellenfelüknél. A Sapa azért egyenlített Kovács révén, de déli sziesztájából mintegy 15 perc után ébredt fel, ekkor viszont már öt az ötben is beszorították a dunaújvárosiakat. Hiába, az első meccsen is remeklő Kiss Tamás jól védett, óvta az 1-1-es eredményt.

A hazai játékosok persze tisztelegni akartak társuk, Vaszjunyin Artyom szombaton megszületett kislánya előtt, aki 59 centiméterrel és 4 kilogrammal jött a világra és az Alina nevet kapta. Talán ennek örömére is nagyon megnyomta ezt a periódust a Sapa és hat fehérvári gólra egy vendégválasz érkezett. Palkovics és Vas Márton találatára még Virág felelt,  aztán sorrendben jött Nagy Gergő, Benk, Vas János, majd ismét Benk gólja és véglegesen  eldőlt a meccs. Védekezésre kényszerült a DAB, Kiss Tamás pedig nem volt boldog, hogy a jegyzőkönyvben nem volt feltüntetve cserekapus neve, 7-2.

A harmadik harmadban nem talált be senki a kapuba, így maradt a 7-2-es eredmény.

Sapa Fehérvár AV19 - Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 7-2 (1-1, 6-1, 0-0)

Ezek is érdekelhetik