Diákoktól loptak mobiltelefonokat - elkapták őket

Elfogták a rendőrök azt a három fiatalt, akik február 26-án Dunaújváros, Petőfi ligetben megtámadtak egy fiút, és elvették mobiltelefonját.

feol.hu

A fiatalkorú társaságról kiderült, a csoportos rabláson túl üzletszerűen elkövetett lopással is gyanúsíthatók, és ők követtek több diákot a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola környékén is. A nyomozók mindhármukat őrizetbe vették.
Áldozataikat általában a Béke téri buszpályaudvar környékén szúrták ki, követni kezdték, majd egy alkalmas pillanatban közrefogták. Főként mobiltelefonokat szedtek el a sértettektől, azzal az ürüggyel, hogy megkérdezték mennyi az idő, majd amikor a sértettek a telefonjukhoz nyúltak, hogy azon nézzék meg az időt, kivették a kezéből, hogy ők is „jobban lássák”. A telefonokat a nyomozók gyanúja szerint néhány ezer forintért továbbpasszolták ismerőseiknek.  

Mint arról a police.hu hírt adott, február 26-án kora délután Dunaújváros, Petőfi ligetben fiatalok egy csoportja állított meg egy fiút, akitől először cigarettát kértek, majd telefonját követelték. A nemleges válasz után gyomron ütötték a sértettet, majd elvették a telefont, és elmenekültek a helyszínről. 
Az üggyel kapcsolatosan  több bejelentés is érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Ezek alapján sikerült beazonosítani a három elkövetőt. A nyomozók két 15 éves mezőfalvi fiút még csütörtökön este állítottak elő lakásukról a kapitányságra, míg harmadik társukat, egy 19 éves sárbogárdi fiatalt, ma reggel fogták el a rendőrök.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!