Átalakul a móri kórház, bővül a műtéti kapacitás

Mór - Rohamtempóban újítják fel a móri kórház sebészeti tömbjét és műtőjét, jó esetben már az idén ki lehet használni a kapacitást.

Tóth Péter

Szép számban jelen voltak Mór tisztségviselői és önkormányzati képviselői azon a bejáráson, amit csütörtökön tartottak a kórház újjáépülő tömbjeiben. A cél világos volt: látni kellett, valóban a megfelelő ütemben zajlik-e a beruházás, nem mellékesen ez az egyik legnagyobb a város valaha volt  történelmében.
Innen nézve minden közszereplő elégedetten távozhatott, az ígéretek szerint áprilisban át lehet adni az egynapos sebészet épületét, benne az új műtővel. Jelenleg ez a legsürgetőbb, az új mentőállomás és a felújítandó szakrendelő kivitelezése szeptember 1-jéig még várat magára. Indok éppen van erre: a móri kórház 2007-ben, a pályázat benyújtásakor igazolást kapott az államtól arra, hogy az idén 3000 műtétet hajthatnak végre. A gyakorlatban ez egy kötelező vállalásnak felel meg, amit az egészségpénztár hajt végre, feltéve, ha megkötik a szerződést és kifizetik a pénzt. Ennyi operációra szerencsére nem szorul rá Mór lakossága: akár Fehérvárról is érkezhetnek páciensek az egynapos sebészetre, ahol jócskán lerövidülhetnek a várólisták, ha Móron  mind a 3000 műtétet végrehajtják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!