Kettő helyett csak egy bérlet - panaszkodtak a belvárosi lakók

Székesfehérvár - A Fő utca felújításáról és a parkolásról tartottak fórumot a Városházán. A lakók nehezményezik, hogy kettő helyett csak egy lakossági parkolóbérletet kaphatnak.

Házi Péter

- Habár Székesfehérvár 1,8 milliárd forintot nyert városrehabilitációra, a támogatási szerződés aláírása még várat magára. Ezért egyelőre nem lehet pontos dátumot sem mondani, mikor kezdődik a Fő utca-Városház tér és a színház közti szakaszának felújítása - erről Warvasovszky Tihamér polgármester és Fiedler Ágnes, a Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője beszélt azon a lakossági fórumon, melyet Kovács Péter Barnabás területi képviselő hívott össze. Mint elhangzott, ha minden a remények szerint halad, akkor a jövő év elején  megkezdődhet a felbontás, és a munkálatokkal akár az ősz elejére el is lehet készülni.
A fórum  másik fontos témája a belvárosi parkolás volt. A nagytanácsteremben igen szép számmal megjelent belvárosi lakók számára a legnagyobb problémát az jelenti, hogy januártól családonként nem kettő, hanem csak egy lakossági bérlet vásárolható, a második bérletért már 54 ezer forintot kell fizetnie a lakónak. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője elmondta, a közgyűlés azért döntött a szigorítás mellett, mert  felmérések szerint két-háromszor annyi volt a kiadott lakossági bérlet, mint amennyi a hely.
Chronowski Ferenc, a Székesfehérvári Belvárosért Egyesület elnöke  elmondta, a  rendeletet módosítását kívánják elérni. A közlekedési iroda vezetőjének válasza szerint készül egy javaslat arról, hogy a családonként két kedvezményes bérletet lehessen vásárolni, ám a céges autókra ez a lehetőség már nem vonatkozna. A döntés a közgyűlésé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!