Szinglik, van még remény!

London - Szinglik, egyedülállók, ne aggódjatok. Ha még nincs barátnőtök/barátotok, az nem feltétlenül a ti hibátok, sokkal inkább a rossz esélyeké.

feol.hu

Peter Backus, a Warwick Egyetem oktatója publikált egy tanulmányt "Amiért nincs barátnőm" címmel, amelyben a tökéletes partner megtalálásának esélyeit számolja. Az eredmény: egy a 285 ezerhez - írja a Telegraph.

Backus a számításokhoz a híres Drake-formulát hívta segítségül, ami eredetileg arra szolgált, hogy megadja az egy galaxisban található értelmes civilizációk számát. Az oktató behelyettesítette az egyenletbe a megadott korú londoni nők számát, melyek közülük a szinglik, és a saját kritériumait, amely alapján egy nő ideális lehetne a számára, majd kijött az eredmény, miszerint 26 nő él Londonban, akikkel csodálatos párkapcsolata lehetne. Annak az esélye pedig, hogy összefut velük egy éjszakai kiruccanáson 0.0000034%, azaz egy a 285 ezerhez.

Backus még hozzátette, hogy bár az eredménye bizonyos szempontból lehangoló lehet, ám más nézőpontból megnyugtató is, hiszen párkapcsolati kudarcainkat egyszerűen ráfoghatjuk a rossz esélyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!