Aláírták - 225 milliós támogatást kap a Szent Pantaleon kórház

Európai uniós támogatással fejleszti sürgősségi betegellátását a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház.

MTI

A 225 millió forint értékű beruházás támogatási szerződését pénteken írták alá - tájékoztatta a kórház kommunikációs munkatársa az MTI-nek.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjában (TIOP) meghirdetett kétfordulós pályázaton mintegy 200 millió forint támogatást nyert az intézmény a súlyponti kórháztól elvárt infrastrukturális és hatékonysági feltételek javítására - mondta Kovács Bettina.
A projekt megvalósításával a 2006 végén átadott sürgősségi betegellátó osztály (SBO) európai szintű, modern centrummá válik.     A fejlesztés eredményeként a betegellátás javítását szolgáló műszereket szereznek be, detoxikálót alakítanak ki, korszerűsítik az informatikai rendszert, energiatakarékos építészeti megoldások alkalmazásával elvégzik a szükséges átalakításokat, az ajtók és ablakok cseréjét, valamint a régóta esedékes liftjavítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!