Szemüvegek, rászorulóknak

Székesfehérvár - Igen drága mulatság manapság egy jó szemüveg, amiből a társadalombiztosítás gyakorlatilag semmit nem térít. Adományként kaptak a rászorultak lehetőséget.

Zsohár Melinda

Az idén hatvanéves Ofotért optikai cég országszerte kétezer rászorultnak juttatott szemüveg utalványt, 14 millió forint értékben. A rászorultak kiválasztásához és az utalványok kiosztásához két karitatív szervezet segítségét kérték, a Baptista Szeretetszolgálatot és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Az utalványok egyenként hétezer forintot érnek, s emellé ingyenes orvos vizsgálatot kapnak az ország mintegy hetven üzletébe betérő utalvány-tulajdonosok. Ennyiért megbízható szemüveget kapnak, mondta el Csokor Ibolya, az Ofotért területi vezetője a Fő utcai üzletben. Vasárnap kifejezetten az utalványosok miatt nyitották ki az üzletet, s bár rohamra nem számítottak, azt gondolták, többen élnek a lehetőséggel. Tucatnyian keresték fel a boltot, s választottak a százféle keretből.
Az adományozónak garancia volt a két nagy tekintélyű karitatív szervezet együttműködése, amelyek jól ismerik a megsegítendő rétegeket, személyeket. A 900 éves Máltai szervezet mellé gyorsan felnőtt a Szenczy Sándor lelkész által alapított Baptista Szeretetszolgálat, amely itthon és külföldön is sokat segít. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!