Nyugdíj: kinek mennyivel emelkedik?

FMH - Eredetileg idén szeptemberre ígérte, de a válság miatt januárra halasztotta a korrekciós nyugdíjemelést a kormány.

Móré Erzsébet

A nyugdíjak 4,1 százalékkal növekednek majd januártól, azért ennyivel, mert a kormány a jövő évre ekkora inflációval számol. Három csoportban azonban további, bár nem azonos mértékű emelésre is sor kerül a nyugdíjkorrekciós program keretében, s ez a kiigazítás szintén nagy létszámú csoportot érint.
Azok, akik 1988 és 1990 között mentek nyugdíjba, két százalékos emelést kapnak a 4,1 százalékon felül. Négy százalékos korrekciós emelés jár azoknak, akik 1992 és 1995, illetve 1997 és 1998 között vonultak nyugdíjba. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közzétett információ szerint az öregségi nyugdíj átlagosan 3500, a rokkantsági nyugdíj 2850, az özvegyi nyugdíj pedig 2380 forinttal emelkedik januártól a 4,1 százalékos emeléssel. A nyugdíjkorrekciós program pedig az ország 2,7 millió nyugdíjasának egyharmadát érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!