Közösségek a teremtett világért

Székesfehérvár - Mit tehetnek az egyházak, a politkusok és a közélet vezetői a klímavédelemért, amikor a Koppenhágai egyezmény aláírását legutóbb a világ nagyhatalmai is elhalasztották?

J. Mező Éva

Közösségek a teremtett világ védelméért  ezzel a címmel tartottak pénteken klímavédelmi konferenciát a közélet,  és a különböző  egyházak vezetői, a tudomány képviselői,  megye településvédelmi szakemberei, polgármesterei, az oktatási intézményekben dolgozók és  környezetvédelmi szervezetek munkatársai részvételével. A széles és szokatlan összefogás előzménye a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyáron kiadott körlevele volt, amiben sürgették  a közösségi szerepvállalás létrejöttét. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke ennek szellemében vette sorra  a megyében elvégzendő  feladatokat, Spányi Antal megyés püspök  pedig  felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy elkészültek azok a munkafüzetek, amik a legfiatalabb korosztály gondokodásmódján tudnak változtatni. A körlevél szerkesztésével megbízott Udvardy György esztergom-budapesti segédpüspök előadásában hangsúlyozta: a dokumentum teremtett, sebezhető, ugyanakkor megváltott lényként mutatja be az embert, aki önzésével, birtoklási vágyával sok kárt okoz az őt körülvevő világban, de a megváltásban van lehetőség ezek orvoslására. Az emberi felelősség azonban mindebből nem kivonható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!